​Dita Ndërkombëtare e Infermierëve

​Dita Ndërkombëtare e Infermierëve

Sot është 12 Maji – Dita Ndërkombëtare e Infermierëve, e cila përkon me 203-vjetorin e lindjes së Florence Nightingale, e cila njihet edhe si themeluesja e infermierisë në botë.


Rreth 2/3 e punëtorëve në QKUK, apo 60% të gjithë të punësuarve janë infermiere dhe kjo shifër flet për fuqinë potenciale që kanë.

Me këtë rast, Ministria e Shëndetësisë, organizon për herë të parë promovimin e Manualit të Parë të Procedurave Standarde të Infermierisë në Kujdesin Parësor Shëndetësor.

Lexo edhe

Video