​Cila është cilësia që e kanë punëtorët e suksesshëm?

​Cila është cilësia që e kanë punëtorët e suksesshëm?

Biznesmenja e njohur amerikane, Barbara Corcoran e di çelësin e suksesit për ta çuar karrierën në një nivel tjetër.

Në të 20-at e saj, multimilionerja punonte si recepsioniste për kompaninë e pasurive të paluajtshme të Giffuni Brothers në Nju Jork. Ajo më vonë themeloi kompaninë e saj të pasurive të patundshme rezidenciale, The Corcoran Group, me vetëm 1000 dollarë – dhe më vonë e shiti për 66 milionë dollarë.

Corcoran thotë se të përpiqesh më shumë, të punosh më shumë se sa të kërkohet dhe është e parashikuar të ndihmon të bëhesh më e suksesshme dhe ajo këshillon edhe të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë.

“Gjithmonë, gjithmonë bëni më shumë nga sa ju kërkohet” tha ajo në një video të TikTok.

“Çfarëdo që të jetë puna juaj, bëni edhe 50% më shumë se sa që ju kërkohet për të bërë. Punonjësi i vetëm që ia vlen është punonjësi që heq më shumë gjëra nga tavolina e shefit”, ka thënë ajo.

Disa mund t’i shohin këshillat e Corcoran-it të diskutueshme, pasi kushtet e fundit të vendit të punës dhe rritja e shkallës së njerëzve që ndihen të konsumuar nga puna është rritur.

Njerëzit zakonisht po preferojnë të lihen të qetë duke kryer vetëm detyrat që i kanë në përshkrimin punës, ose duke bërë vetëm aq sa të mos pushohen nga puna.


E thënë thjesht: Punonjësit në të gjithë SHBA-në po refuzojnë të jenë të mbingarkuar, të paguar jomjaftueshëm, me rritje të ulët dhe me mundësi të kufizuara avancimi duke bërë asgjë më shumë se çfarë kërkohet prej tyre. Megjithatë, drejtuesit e biznesit shpesh argumentojnë se të shkosh përtej mund të ndihmojë në rritjen e karrierës suaj – madje edhe ylli i Corcoran-it në ‘Shark Tank’, Mark Cuban është dakord me këtë.

“E vetmja gjë në jetë që mund të kontrolloni është përpjekja juaj”, tha 64-vjeçari. Cuban, së fundmi në një video-postim në LinkedIn të publikuar nga sipërmarrësi dhe investitori i VC, Randall Kaplan shprehet: “Dhe të jesh i gatshëm për ta bërë këtë është një avantazh i madh konkurrues”.

Sipas Cubanit, të bësh përpjekje do të thotë të shkosh mbi dhe përtej përgjegjësive normale të punës për të zgjidhur problemet. Ju merrni iniciativën për të gjetur zgjidhje dhe shterni çdo mundësi të mundshme në proces.

Është një cilësi që “shumica e njerëzve” nuk e posedojnë, shtoi ai, duke thënë se nëse nuk jeni të interesuar të bëni më shumë, “mos aplikoni për një punë me mua”.

“Ka disa njerëz ose punonjës që nëse u thua të bëjnë A, B dhe C, ata do të bëjnë A, B dhe C dhe nuk e dinë që D, E dhe F ekzistojnë”, tha Cuban. “Ka të tjerë që nuk janë shumë të mirë në detaje: Nëse u thua atyre të bëjnë A, B dhe C, gjithçka që duan të bëjnë është të flasin për D, E dhe F.”

Dhe nëse po pyesni veten pse duhet t’i kushtoni vëmendje kësaj këshille, Corcoran ka një përgjigje të thjeshtë.

“Unë jam një shef, kështu që më dëgjoni,” tha ajo./AkademiPune/

Lexo edhe

Video