​Bullgaria ofron mbështetje për Slloveninë dhe Austrinë pas përmbytjeve të mëdha

​Bullgaria ofron mbështetje për Slloveninë dhe Austrinë pas përmbytjeve të mëdha

Bullgaria është e gatshme t’i japë mbështetje Sllovenisë dhe Austrisë pas përmbytjeve në të dy vendet, tha Ministria e Jashtme bullgare në Twitter.

Bullgaria shpreh solidaritetin me Slloveninë dhe Austrinë dhe është e gatshme të ofrojë mbështetje sipas nevojave.


Ministria e Jashtme bullgare ngushëllon familjet e viktimave të përmbytjeve të mëdha në Slloveni dhe të gjithë ata që janë prekur rëndë nga moti ekstrem si në Slloveni ashtu edhe në Austri, raportoi Agjencia bullgare e lajmeve, BTA.

Qeveria e Sllovenisë i është drejtuar Komisionit Evropian për mbështetje në kuadër të Fondit Evropian të Solidaritetit pasi shirat e dendur shkaktuan përmbytje në dy të tretat e vendit.

Për shkak të reshjeve të dendura, shërbimet e urgjencës në Austrinë Jugore kanë vështirësi. Nga shirat e dendur janë përfshirë edhe pjesët veriore të Sllovenisë.

Lexo edhe

Video