​Bullgaria hap Kompleksin Arsimor të Aviacionit

​Bullgaria hap Kompleksin Arsimor të Aviacionit

Një Kompleks Arsimor i Aviacionit (AEC) është themeluar në Pleven si një degë e Akademisë së Forcave Ajrore Bullgare “Georgi Benkovski” në Dolna Mitropolia. Kompleksi do të trajnojë pilotët e aviacionit civil dhe të Forcave Ajrore.

Ceremonia e inaugurimit u mbajt të mërkurën, ku mori pjesë edhe presidenti Rumen Radev, i cili është edhe Komandant i Përgjithshëm Suprem i Forcave të Armatosura, dhe ish-komandant i Forcave Ajrore.

“Pleven, përveçse është rojtar i historisë bullgare, ka qenë dhe mbetet gjithmonë një qytet aviacioni, djep i aviacionit ushtarak bullgar”, tha presidenti Radev në fjalimin e tij me këtë rast.


Sipas tij, me hapjen e AEC-së, pilotët dhe inxhinierët e aviacionit më në fund do të marrin certifikatën e aftësisë fluturuese dhe inxhinierike sipas rregullave të aviacionit civil.

Presidenti theksoi gjithashtu se kjo është një ngjarje e rëndësishme për edukimin ushtarak të Plevenit dhe të gjithë komunitetit të aviacionit bullgar dhe është një hap i rëndësishëm në zhvillimin e aviacionit bullgar.

Kreu i shtetit shprehu mbështetjen e tij për menaxhmentin, stafin dhe kadetët e shkollës ajrore, të cilët me ndihmën e komunës së Plevenit dhe institucioneve të tjera kanë arritur ta çojnë shkollën në një pozicion udhëheqës në sistemin e arsimit të lartë ushtarak të Bullgarisë./KP-BTA/

Lexo edhe

Video