​Bajrami pyet Kurtin: Si është kthyer besimi i bizneseve, me tender një burimor që i keni quajtur korrupsion

Deputetja e Lidhjes Demokratike e Kosovës, Hykmete Bajrami ka adresuar kritika ndaj Qeverisë Kurti, lidhur me rishikimin e buxhetit për vitin 2021.

Gjatë seancës plenare, ku po diskutohet për të njëjtin, Bajrami tha se nuk reflekton programin qeverisës dhe s’janë të parapara asnjë nga premtimet kryesore të Lëvizjes Vetëvendosje.

Deputetja opozitare pyeti edhe kryeministrin Kurti për deklarimet se është kthyer besimi i bizneseve në institucione.  Ajo përmendi tenderët një burimore, që sipas saj në të kaluarën janë quajtur korrupsion nga partia e tij.


“Të thuash se të hyrat buxhetore janë rritur sepse bizneset po paguajnë dhe është kthyer besimi është e pasaktë. Me çka me cilin veprim është kthyer besimi, me atë tenderin e tiketave ngjitëse. Apo me tenderët një burimore. Deri më tani kemi dhjetëra tender një burimore kryeministër. Kur keni qenë në opozitë kryeministër këto i keni quajtur korrupsion”

Krahas kësaj, Bajrami tha se me anë të rishikimit të buxhetit janë 73 milionë euro më pak investime kapitale.

“Ky rishikim i buxhetit nuk e reflekton programit qeverisës. Nuk janë para as fondi sovran, banka zhvillimore, nuk është parapa as buxhet shtesë te ministria e Arsimit për 160 kopshte që i keni në program dhe pavarësisht që diku te shtylla e 5 thonë se i keni 100 milionë për investime kapitale, te tabela 1 e buxhetit kemi 73 milionë euro më pak investime kapitale”, shtoi ajo.

Lexo edhe

Video

error: