​Apendiciti – zorra qorre, trajtimi dhe diagnostikimi

​Apendiciti – zorra qorre, trajtimi dhe diagnostikimi

1️⃣ Te afro 80 përqind e rasteve, inflamacioni i apendicitit fillon me dhimbje në pjesën e sipërme të barkut. Pas një̈ kohe kjo dhimbje zbret në pjesën e poshtme në anën e djathtë të abdomenit.

2️⃣ Por simptomat që transmetohen nga pacientët shumë herë mund të keqkuptohen nga një dhimbje e thjeshtë barku.

3️⃣ Prandaj duhet të kontaktoni mjekun për diagnostikim të saktë.

4️⃣ Me urgjencë duhet të kërkoni ndihmën e mjekut nëse keni dhimbje, vjellje, vështirësi në ecje, refuzim i ushqimit apo temperaturë.


5️⃣ Zorra qorre nuk është̈ problem që prek vetëm një moshë të caktuar, me të tilla telashe mund të ballafaqohet çdo njeri.

6️⃣ Zorra qorre shkaktohet kur apendiksi bllokohet, më së shpeshti nga jashtëqitja ose nga një̈ trup i huaj. Bllokimi mund të ndodhë edhe për shkak të infeksionit, pasi apendiksi fryhet si reagim ndaj cilitdo infeksioni në trup.

7️⃣ Pacientët e spitalit “FATI IM” trajtohen nga mjekët e dëshmuar në fushën e kirurgjisë̈ abdominale me aparaturat më moderne.

🏨Spitali “Fati im”, aty ku mrekullia fillon!

Lexo edhe

Video