​AGK: Gazetarët hasin në vështirësi për të marrë përgjigje nga institucionet e drejtësisë

Gazetarët në Kosovë po vazhdojnë të përballen me vonesa në përgjigje dhe komunikim të paktë me gjyqësorin. Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK) po e sheh me shqetësim numrin e paktë të zëdhënësve në këto institucione të drejtësisë. Kështu u tha në diskutimin e EULEX-it për përmirësimin e komunikimit të gjykatave me publikun dhe mediat.

Anëtarja e bordit të AGK-së, Naile Dema Selmani u shpreh se janë realizuar takime me përfaqësues të Këshillit Gjyqësor dhe Prokurorial për të adresuar ankesat e gazetarëve.


Po ashtu, ajo ka përmendur ankesat e gazetarëve për hapësirat e ngushta në vendet ku mbahen gjykimet.

Redaktori i emisionit “Drejtësia në Kosovë”, Kreshnik Gashi tha se prej vitit 2010, KGjK ka marrëveshje me secilën organizatë që ka dashur të monitorojë sistemin.

Gashi shtoi se duhet të ketë transmetim live të mbledhjeve të Këshillit Gjyqësor të Kosovës.

Lexo edhe

Video