​24 vjet nga vrasja e dëshmorit Cen Dugolli

​24 vjet nga vrasja e dëshmorit Cen Dugolli

Sot mbushen 24 vjet nga vrasja e dëshmorit të UÇK-së, Cen Dugolli.

Dugolli ishte njëri ndër veprimtarët e parë të rezistencës, i cili u vra më 17 gusht 1998 nga forcat serbe në burg.


Ai vdiq nga torturat e shumta që i bënë policët serb, por asnjëherë nuk u dorëzua e nuk tregoi për veprimet çlirimtare që po përgatisnin shokët në ilegalitet.

Bashkëshortja dhe fëmijët për disa vite me radhë jetojnë në Francë.

Lexo edhe

Video