​23 vjet nga Epopeja e Çabratit

​23 vjet nga Epopeja e Çabratit

Gjakova sot kujton 23-vjetorin e Epopesë së Çabratit, në të cilën për lirinë e Kosovës u flijuan dhjetëra dëshmorë e martirë të kombit.

Datat 7, 8 dhe 9 maj të vitit 1999, për shumë nga qytetarët e Gjakovës, që atëbotë ishin në qytet, kujtojnë momentet e luftimeve të ashpra mes forcave të UÇK-së dhe policisë, ushtrisë dhe paramilitarëve serbë.


Kjo betejë ishte e rëndësishme për faktin se misioni i luftëtarëve të lirisë ishte mbrojtja e mijëra civilëve në qytetin e Gjakovës.

Në këtë betejë kanë rënë 7 dëshmorë dhe 41 civilë. Po ashtu, më 7-8 maj janë rrëmbyer dhe zhdukur 43 qytetarë të kësaj lagjeje.

Për të nderuat të rënët do të bëhen homazhe ndërsa Komuna e Gjakovës ka organizuar një sërë aktivitetesh kulturo-sportive.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.